Tratamente pentru copii

Home / Oferte / Tratamente pentru copii

Grija pe care parintii o au pentru sanatatea dentara a copiilor lor este atat o responsabilitate intrinseca, precum si o nota de noblete pe care aceasta o confera familiei. Un zambet curat, o respiratie proaspata asigura micutilor de la inceputurile lor o copilarie fericita. Invitam parintii sa permita copiilor lor sa cunoasca medicul dentist si sa se obisnuiasca cu frecventa controlului de rutina.

Prima vizita la dentist se face la varsta de un an. Este intr-adevar incredibil, insa acest lucru se va reflecta in sanatatea dentara pe care micutii o vor avea ulterior la varsta scolara si a adolescentei. Ei vor concepe se vina chiar si din proprie initiativa pentru controlul dintisorilor.

Sigilarile dentare

Sigilarea dinilor este o manopera neinvaziva, nu presupune efectuarea anesteziei sau folosirea frezelor. Este o tehnica cu un mare succes la copii, fiind foarte bine tolerata de acestia. Conditia esentiala pentru a beneficia de sigilare este ca dintele/dintii respectivi sa nu prezinte nici un inceput de carie. Tehnica consta in efectuarea unui periaj riguros in cabinet cu o pasta speciala.

Apoi se aplica gelul adeziv pentru materialul de sigilare. Ultima etapa este aplicarea sigilantului si polimerizarea acestuia cu o lampa cu lumina speciala care-i permite sa-si pastreze calitatile in timp. Caracteristica acestui material este ca transforma zona retentive a dintelui intr-o suprafata usor de igienizat si ca elibereaza continu fluor care se stie ca este un protector pentru smaltul dintelui .

Materialul de sigilare se mentine pentru aproximativ 2 ani, timp in care asigura o protectie impotriva cariei dentare. Eficienta sigilarii este data si de respectarea de catre pacient a masurilor de igienizare, efectuarea unui periaj optim. Se recomanda controale periodice si refacerea sigilarii la nevoie.

Molarii de lapte cat si cei permanenti prezinta santuri si fosete pe suprafata lor, care pot retentiona resturi alimentare si microorganisme, ducand la aparitia afectiunilor carioase de mici dimensiuni, greu vizibile de catre parinte.

Pentru a preveni aparitia cariilor se recomanda sigilarea acestor santuri si fosete de obicei imediat dupa eruptia dintior pe arcada. Incidenta cariei dentare in urma sigilarii dintilor se reduce cu pana la 80%, sigilarea dentara reprezentand metoda de electie in profilaxia cariei la copii.

Flourizarea dentara

Flourizarea dentara este o procedura care se recomanda pentru intarirera smaltului dintilor, si ea se face dupa un periaj profesional. Ea consta in aplicarea unui gel usor aromat de fluorizare in minilinguri de fluorizare de unica folosinta, care se aplica pe dinti timp de unu – doua minute. Acest gel are un continut suficient de substanta activa incat sa fie eficace si este inofensiv in caz de inghitire.