Odontoterapie

Home / Servicii / Odontoterapie
 Odontoterapia

Odontoterapia

Odontoterapia este specialitatea stomatologica ce cuprinde diagnosticul, tratamentul si prognosticul acelor afectiuni ale dintilor care nu necesita acoperirea cu coroane de invelis pentru corectarea lor, si anume cariile simple.

Caria dentara este o leziune de natura infectioasa care distruge tesuturile dure ale dintelui. In fazele incipiente, ea nu poate fi observata decat de catre medicul dentist; atunci cand prezenta cariei este sesizata si de pacient, leziunile sunt deja avansate. De aici rezulta importanta controalelor periodice la cabinetul de stomatologie, pentru a putea surprinde imbolnavirea in stadiul incipient. Cu cat caria este surprinsa mai devreme, cu atat sacrificiul tesuturilor dentare este mai mic, tratamentul este mai simplu, mai putin costisitor si necesita mai putine sedinte.

La inceput, caria se observa ca o pata alba,cretoasa sau ca o simpla coloratie maronie a dintelui. Ulterior apare o cavitate, de asemenea sensibilitate la stimuli externi (termici, chimici).Daca procesul evolueaza, se produce si inflamatia pulpei dentare („a nervului”), ceea ce duce la necesitatea indepartarii acesteia si la obturarea canalelor radiculare.

Apeland la serviciile noastre,veti beneficia de tratamente moderne prin obturații fizionomice, materiale biocompatibile de ultimă generație, adaptate fiecarui caz in parte, precum și de tehnici avansate de lucru.

Avem ca obiective refacerea formei, esteticii si functiilor dintilor, intretinerea integritatii fiziologice in relatie armonioasa cu tesuturile dure si moi adiacente, cu scopul de a spori sanatatea generala si confortul oral al pacientului.